Politica de privacitat

Protegir la teva privacitat significa seguir mantenint el nostre compromís de transparència amb l’ús de les teves dades personals. Per això, volem que coneguis tot el que inclou el Reglament General de Protecció de Dades (RGPD), aplicable des del 25 de maig del 2018.
La RGPD introdueix canvis en la normativa actual de protecció de dades amb la finalitat de reforçar els mecanismes de protecció i donar més control als individus sobre les seves pròpies dades personals.

Volem informar-te de totes les mesures que anem a posar en marxa per a garantir que les teves dades personals estan perfectament protegides.

Hem adequat aquesta política de privacitat a les exigències de la següent normativa:
Llei Orgànica 3/2018, del 5 de desembre, de Protecció de Dades de caràcter personal i garantia dels drets digitals (LOPD).
Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, del 27 d’abril del 2016 relatiu a la protecció de les persones físiques (RGPD)
Llei 34/2002, d’11 de juliol, de Serveis de la Societat de la Informació i Comerç Electrònic (LSSICE o LSSI).

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE TRACTAMENT DE LES TEVES DADES?

Titular: Optimpeople s.l.
CIF: B67585539
Direcció: c/Doctor Letamendi 29-31 baixos 1a 08031 Barcelona
Existeix un acord de corresponsabilitat entre OptimPeople s.l. i Galactinet s.l.. Donat que existeix una coordinació i co-treball que fa que en ocasions determinin conjuntament els objectius, fins i medis de tractament. Aquest acord de corresponsabilitat augmenta les teves garanties i la protecció dels teus drets, donat que pots reclamar indistintament a qualsevol de les parts.

QUINS TIPUS DE DADES RECOLLIM I TRACTEM?

Les dades que recollim i tractem són de caràcter merament identificatiu. No recollim dades especialment protegides o relacionades amb categories especials de dades.

COM ES LEGITIMA EL TRACTAMENT DE LES TEVES DADES?

La base legal per al tractament de les teves dades és el consentiment que tu ens donis, per exemple quan:
Ens remets un formulari amb les teves dades de contacte.
T’inscrius en alguna de les nostres iniciatives.
Assisteixes, participes o col·labores en algun dels nostres cursos.
Et registres en algun dels nostres esdeveniments.
Ens envies el teu currículum perquè estàs interessat en treballar o col·laborar amb nosaltres.
Et subscrius a una de les nostres newsletters.
Et descarregues algun document de la nostra pàgina web.

Per totes aquestes actuacions, hauràs d’acceptar expressament aquesta política de privacitat, on s’explica com es tracten les teves dades, que abans has hagut de llegir i comprendre.

AMB QUINA FINALITAT TRACTEM LES TEVES DADES?

A BePublic tractem les teves dades amb les següents finalitats:
Per a comunicar-nos amb tu.
Per a enviar-te comunicacions informatives i/o comercials per e-mail sobre les activitats, iniciatives o programes tant propis com d’OptimPeople s.l. o Galactinet s.l.
Per a respondre els teus dubtes, consultes, suggeriments o proposar-te enquestes d’opinió o satisfacció.
Per a oferir-te la millor experiència possible mitjançant l’anàlisi de les teves dades per part de petits programes (o plugins).
Per a gestionar el teu registre, assistència i contractació als diferents esdeveniments o cursos que promogui o organitzi tant BePublic, com OptimPeople s.l. o Galactinet s.l.
Per a valorar i gestionar les teves candidatures o sol·licituds de feina i, en el seu cas, portar a terme les actuacions necessàries per a la selecció i contractació de personal.
Per a valorar i gestionar les eventuals propostes que ens remetis en el marc de les diferents activitats, iniciatives, programes i reptes tant de BePublic com OptimPeople s.l. o Galactinet s.l.
Per a analitzar mètriques de visita dels nostres llocs web. Per això recollim informació a partir de les teves visites, mitjançant el registre de la direcció o protocol IP del teu dispositiu. Quan accedeixes a qualsevol de les nostres pàgines web, la teva direcció IP s’emmagatzema automàticament amb la finalitat de recaptar aquesta informació a afectes merament estadístics.
Per a realitzar tasques de segmentació. Podrem realitzar la segmentació o elaboració de perfils amb la finalitat de dirigir les nostres comunicacions i programes. L’anàlisi dels perfils no tindrà cap efecte significatiu sobre els drets de la persona usuària.
Si bé, totes aquestes finalitats es poden basar en un interès legítim, tot i així, obtenim el consentiment per a tots els tractaments.

QUINES CATEGORIES DE DADES TRACTEM?

Atenent a les finalitats anteriorment mencionades, BePublic tracta les següents categories de dades:

Dades identificatives: nom, cognoms, direcció postal, direcció de correu electrònic, codi postal, ciutat, país i telèfon i, eventualment, càrrec, empresa i sector d’activitat.
Dades de tràfic i localització. En aquest sentit, podem recollir informació complementària a partir de las visites a la web mitjançant el registre de la direcció o protocol IP del teu dispositiu.
Metadades de comunicacions electròniques.
Dades d’informació comercial.

Al facilitar-nos les teves dades, ens garantiu que aquestes són verdaderes, exactes, completes i actualitzades, responsabilitzant-te de qualsevol dany o perjudici, directe o indirecte, que pogués ocasionar-se com a conseqüència de l’incompliment de tal obligació.

En cas de que ens facilitis dades de tercers, has de comptar amb el consentiment d’aquests i comprometre’t a trasllada’ls-hi la informació inclosa en aquesta clàusula, eximint de qualsevol responsabilitat en aquest sentit. No obstant, BePublic podrà portar a terme les verificacions per a constatar aquesta circumstància, adoptant les mesures de diligència que corresponguin, conforme a la normativa de protecció de dades.

QUINS PRINCIPIS APLIQUEM A LES DADES QUE TRACTEM?

Per a tractar les teves dades personals, apliquem els següents principis, els quals s’ajusten a les exigències de la RGPD:

Licitud, lleialtat i transparència: Sempre et demanarem el teu consentiment per al tractament de les teves dades personals per a qualsevol fi específic que prèviament t’explicarem amb total transparència.
Minimització de dades: només et sol·licitarem les dades estrictament necessàries en relació amb els fins per al que els requerim i que sempre seran els mínims possibles.
Limitació del termini de conservació: les dades seran guardades el temps estrictament necessari per als fins del tractament. Depenent de per a què es requereixin aquestes dades, t’informarem del termini de conservació corresponent.
Integritat i confidencialitat: les teves dades són tractades de tal manera que es garanteix una seguretat adequada d’aquestes dades personals i també es garanteix la confidencialitat. Des de BePublic es prenen les precaucions necessàries per a evitar l’accés no autoritzat o l’ús indegut de les dades per part de tercers.

PER QUANT TEMPS CONSERVEM LES TEVES DADES?

Conservarem les teves dades personals durant el temps que sigui necessari per tal que des de BePublic puguem complir amb les nostres obligacions legals o reglamentàries durant el plaç de prescripció aplicables en la normativa vigent.

BePublic portarà a terme periòdicament un anàlisis dels períodes de conservació de les dades, eliminant d’ofici aquelles dades on la informació hagi quedat obsoleta o desactualitzada.

QUI POT ACCEDER A LES TEVES DADES?

T’informem que les dades podran ser comunicades a OptimPeople s.l. i Galactinet s.l. amb la finalitat d’enviar-te comunicacions informatives i/o comercials per e-mail sobre les teves activitats, iniciatives o programes, així com gestionar el teu registre, assistència i contractació als diferents esdeveniments o cursos que aquesta entitat eventualment pugui promoure, organitzar o coorganitzar.

T’informem que determinades dades, en el marc de la normativa vigent o de la relació contractual que mantinguis amb BePublic poden ser comunicades a:
Les Forces i Cos de Seguretat de l’Estat en virtut de l’establert a la Llei.
Altres professionals de l’àmbit jurídic, quan aquesta comunicació sigui necessària normativament.
Tercers que gestionen campanyes digitals, por compte de BePublic , en relació amb la teva assistència a esdeveniment o iniciatives organitzades o coorganitzades per OptimPeople i/o Galactinet s.l..

A més, OptimPeople i/o Galactinet s.l.. utilitzen diferents eines per a gestionar les teves dades i que són estrictament necessàries per al desenvolupament de la nostra activitat de comunicació en l’àmbit digital. Aquestes eines, que són contractades a tercers i tenen les seves respectives condicions de privacitat, són les següents:
Plataforma web:
– WordPress, producte de Automattic Inc., camb domicili a EEUU.
Formularis:
– Typeform, producte de Typeform, S.L, smb domicili a España.
CRM:
E-mail Màrqueting:
– Mailerlite, producte de Mailerlite Inc. amb domicili a EEUU.
Gestió d’esdeveniments:
– Eventbrite, producte de Eventbrite Inc., amb domicili a EEUU.
– Zoom, producto de Zoom Video Communications, Inc., amb domicili a EEUU.
– Microsoft 365, producto de Microsoft Inc., amb domicili a EEUU.
Serveis web:
– CDMON Hosting, producte de CDMON, S.L., amb domicili a España.
Campanyes de màrqueting digital:
– Facebook, producte de Facebook Inc., amb domicili a Irlanda.
– Instagram, producte de Facebook Inc., amb domicili a Irlanda.
– Google Ads, producte de Google Inc., amb domicili a Irlanda.
– Youtube, producte de Google Inc., amb domicili a Irlanda.
– Twitter, producte de Twitter Inc., amb domicili a Irlanda.
– Linkedin, producte de Linkedin Corporation, amb domicili a Irlanda..
Serveis d’analítica i segmentació d’usuaris:
– Google Analytics, Google Tag Manager i Google Audiences, tots ells productes de Google Inc., amb domicili a EEUU.

QUINS SÓN ELS TEUS DRETS?

Tens dret a:
Consultar les teves dades personals incloses en fitxers de BePublic (dret d’accés).
Modificar les teves dades personals quan siguin inexactes (dret de rectificació).
Sol·licitar l’eliminació de les teves dades personals (dret a l’oblit).
Sol·licitar que no se tractin les teves dades personals (dret d’oposició).
Limitar el tractament de les teves dades personals en els següents casos:
Mentre es comprovi la impugnació de l’exactitud de les teves dades.
Quan el tractament sigui lícit, però t’oposis a la supressió de les teves dades.
Quan BePublic no necessiti tractar les teves dades, però tu les necessites per l’exercici o la defensa dels teus drets i interessos legítims.
Quan t’hagis oposat al tractament de les teves dades per al compliment d’una missió d’interès públic o per a la satisfacció d’un interès legítim mentre es verifica si els motius legítims par al tractament prevalen sobre els teus.
Rebre, en format electrònic, les dades personals que ens hagis facilitat i aquelles que s’han obtingut de la teva relació contractual amb BePublic, així com transmetre’ls a una altra entitat (dret de portabilitat).

Si consideres que no hem tractat adequadament les teves dades, pots contactar amb el Delegat de Protecció de Dades de BePublic, mitjançant correu electrònic info@bepublic.cat

Si consideres que el tractament de les teves dades infringeixen la RGPD, també tes dret a presentar una reclamació davant l’Autoritat de Control competent.

L’exercici d’aquests drets és gratuït.

Per exercir els teus drets, acompanya a la teva sol·licitud una còpia del teu DNI o document equivalent acreditatiu de la teva identitat. Així mateix, en qualsevol moment, pots retirar el consentiment pres sense que això afecti a la sol·licitut del tractament enviant la teva sol·licitut a la direcció info@bepublic.cat

SECRET I SEGURETAT DE LES DADES

Des de BePublic ens comprometem en l’ús i tractament de les dades personals dels usuàris respectant la seva confidencialitat i a utilizar-los dacord amb la finalitat per a la que van ser recollides inicialment.

Naturalment també complim amb la nostra obligació de guardar-les, pel que adoptem totes les mesures necessàries perque no es produeixi cap pèrdua, tractament o accés no autoritzat ni alteració d’aquests, tal i com s’estableix a la normativa vigent de protecció de dades.

A més, des de BePublic mai compartirem les teves dades personals absolutament amb ningú, excepte quan la llei ens ho exigeixi o tu ens donis el teu consentiment expres.
Per altre costat, les dades personals recaptades per BePublic no s’utilizen pera cap altre motiu que no estigui expressat en aquesta política de privacitat que estàs llegint.
BePublic utilitza un certificat SSL, que és un protocol de seguretat que fa que les dades que deixess viatgin de manera segura, al estar xifrades o encriptades fins que arribin al lloc transmès.

Malauradament, des de BePublic no podem garantir al 100% la inexpugnabilitat d’Internet, i, en conseqüència, la violació de dades mitjançant accessos fraudulents per part de hackers i altres tercers amb malicioses intencions. Tot i així, en el moment en que hi hagi algun incident de seguretat i BePublic sigui conscient d’això, t’avisarem, segons procedeixi, i et darem tota la informació respectiva a l’incident de seguretat que es conegui en aquest moment, o quan tu així ho requereixis.

EXACTITUT I VERACITAT DE LES DADES

Tu ets l’únic responsable de l’exactitud, veracitat, vigència i correcció de les dades que ens facilites, pel que ens exoneres de qualsevol responsabilitat en aquest respecte i et compromets a mantenir-los degudament actualitzats.

MODIFICACIONS EN LA POLÍTICA DE PRIVACITAT

BePublic es reserva el dret a modificar aquesta política per a adaptar-la a les novetats legislatives o jurisprudencials, així com a pràctiques de la indústria.
A més, aquesta política de privacitat pot variar en funció d’exigències legislatives o d’autorregulació, pel que t’aconsellem que la visitis periòdicament.

MESURES DE SEGURETAT

Les teves dades personals seran tractades per BePublic sota la més estricta confidencialitat, aplicant les mesures de seguretat, tècniques i organizatives que corresponguin de conformitat amb la normativa vigent.